Ideiglenes e-mail címünk: greentech.solution.group.ltd@gmail.com

Miért éri meg az Infrafűtés?

Elvárások egy korszerű fűtéstől:

• Egyszerű és kis költségű kiépíthetőség
• Energiatakarékosság és megbízhatóság
• Kényelm és komfortosság
• Esztétikus megjelenés

Ha abból indulunk ki, hogy mennyibe kerül az áram, és amilyen gazdaságtalannak ismerjük a hagyományos elektromos fűtéseket nem biztos, hogy eszünkbe jutna elektromos árammal fűteni.

Az infrasugárzókról viszont fontos tudnunk, hogy a magas hatásfokuknak köszönhetően akár 30perc alatt képesek a maximális teljesítményüket leadni, vagyis képesek fél óra alatt kellemes meleget árasztani a fűtendő helyiségben.

Amennyiben energiahatékonysági osztályba kellene sorolni az infrasugárzókat úgy az "A+" kategóriát érdemelnének, mivel hatásfokuk közel 100%-os (94-98%-os hatásfok). A fűtőpanelekkel elérhető megtakarítás a hagyományos és a gázfűtésekkel szemben 30-40%, a tavaszi és őszi időszakban akár 60%-os is lehet!

És még nem is említettük azt a lehetőséget, hogy a szükséges villamos energiát napelemmekkel és szélerőművekkel is előállíthatjuk. 

Normál esetben van X m2 felületű fűtőtestünk, fűtött padlónk vagy fűtött falunk, amely folyamatosan melegíti a levegőt, keveri a port, a radiátoroknál elszínezi a falfelületet stb. Ezzel szemben az energiatakarékos infrafűtés esetében, minden, ami az adott helyiségben található, kezdve a falaktól, a padlóig, a bútoroktól, a berendezési tárgyakig egyszóval minden először hőtárolóként, majd hősugárzóként működik!
Az infrasugarak az Infra-panelek esetében a sugárzó felületükről, míg az Infra-fűtőfóliák a nagy felületük által sugározva melegítik fel a környező tárgyakat és a falakat, túlmelegítve azokat és a "holtidőben" amikor a termosztátunk kikapcsolja az infrasugárzókat (mivel elérte a beállított értéket), a felmelegített tárgyak és falak kezdenek fűtésbe (hő kibocsátásba, mint a hősugárzók) minden energiafelhasználás nélkül.

A hagyományos fűtési módoknál a padlószint és a mennyezet közti hő különbség akár 8-10°C is lehet, míg az infrafűtés esetében ez maximum 2°C.

Az infrasugárzók nem a levegőt melegíti és használják hő közvetítőként, hanem az adott helyiséget minden tartozékával együtt melegítik fel, és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4°C-kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzet mellett.